به گزارش قدس خراسان،علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشتماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایشهای شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماریمحور و سلامتمحور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماریمحور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختیرفتاری، روانتحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده میکنیم که ماحصل رویکرد بیماریمحور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و بهویژه جنگ جهانی دوم بود.
وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامتمحوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامتمحوری و جامعهمحوری سرمایههایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.
رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوشبینی، تابآوری و خودکارآمدی مطرح است.
فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفهای را در دیماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.
رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفهای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام میشود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.
فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفهای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استانها ۳۷.۵۴ درصد بود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاههایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینههای بالا برگزار میکردند، برنامه مدرسه مهارتآموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ میشود.
فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانهها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناسنماها تنها با نام بردن از آنها امکانپذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.
نظر شما